top of page

Europski parlament i Vijeće Europe donijeli su 17. svibnja 2017. godine Odluku (EU) 2017/864 o Europskoj godini kulturne baštine 2018.

Pridružite nam se 2018. u obilježavanju Europske godine kulturne baštine, kada pripremamo posebno   događanje  u Vukovaru, od 03.05. do 06.05.2018.g.

Festival nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija sa zajedničkim ciljem podizanja svijesti o važnosti i značenju hrvatske nematerijalne kulturne baštine.


Kulturna baština je tkivo naših života i društava. Ne čine je samo književnost, umjetnost i umjetnički predmeti već i tradicijska znanja i umijeća, zanati koje učimo, priče koje pričamo, hrana koju jedemo, glazba koju slušamo i filmovi koje gledamo. Kulturna baština okuplja zajednice i gradi zajedničko razumijevanje mjesta u kojima živimo.
 

Povodom najave Projekta u Vukovaru i obilježavanju Europskoj godini kulturne baštine 2018.  tiskali smo posebni zidni kalendar SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ. Namjera nam je približiti specifičnosti, tradiciju i različitost naše zaštićene nematerijalne  baštine, kao povijesni kontinuitet koji se prenosi s generaciju na generaciju građanima Hrvatske , kao i hrvatski kulturni identitet kojeg obilježava raznolikost te podići svijest o važnosti i potrebi očuvanja nematerijalne kulturne baštine.

Hrvatski svjetski kongres, u suradnji s Organizatorima bez granica i partnerima, prvi će tiskati zidni kalendar na kojem će biti predstavljeno 12 kulturnih dobara upisanih na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine:

bottom of page